Olihně a chobotničky na chilli

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
568 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme v míse sherry, nasekané chilli papričky, ocet, 2 lžíce oleje, cukr a špetku soli. Chobotničky omyjeme pod studenou tekoucí vodou a osušíme. Položíme je na bok, prořízneme krk, zobák bychom měli v hlavě ponechat. Pokud ho nenajdeme, uděláme řez u chapadel a hledáme znovu. Hlavy se zobákem vyhodíme a chapadla, která mohou zůstat vcelku, vložíme do směsi s octem. Do směsi přidáme i trubičky olihní a obalíme. Zakryjeme a dáme je chladit na 8 hodin do lednice.
  • 2
    Ve woku rozehřejeme zbylý olej a osmahneme na něm pokrájenou jarní cibulku, česnek a zázvor. Odstavíme z plamene, přidáme chilli omáčku a dáme stranou.
  • 3
    Chapadla a trubičky vyndáme z marinády a necháme okapat. Zúžený spodek z každé trubičky odkrojíme, aby byly po celé délce stejně široké. Poté je po délce rozřízneme a narovnáme. Do každého plátku vyřízneme mřížkový vzor.
  • 4
    Olihně i chobotnice grilujeme 5 minut nad rozžhavenými uhlíky, obracíme. Jakmile jsou chapadla propečená, stočí se a olihně se samy zavinou.
  • 5
    Propečené kousky dáme do pánve s chilli omáčkou, promícháme je a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.