Olihně křupavé

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
240 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
11 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
66 mg
Cukr
18 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z olihní odstraníme chapadla, těla po délce rozřízneme a položíme je, aby se narovnala. Do každého kusu vyřízneme mřížkový vzor a každý rozdělíme na čtyři části.
  • 2
    V misce smícháme solamyl, chilli, sůl, pepř a směs dáme do igelitového sáčku, přidáme kousky olihní a protřeseme sáčkem, aby se olihně obalily.
  • 3
    Rozehřejeme podzemnicový olej v předehřátém woku, přidáme olihně a smažíme 2 minuty. Poté je vyndáme a necháme okapat.
  • 4
    Olihně rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.