Olihně v olivovém oleji a paprice
10 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 450gramůOlihně
- 2lžičkyPaprika mletá pálivá
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1kusCitrony
- 1špetkaSůl
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
143 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
5 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
64 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté olihně nakrájíme na kolečka a chapadla překrojíme na poloviny.
- 2V pánvi na rozehřátém oleji smažíme oloupaný, jemně nasekaný česnek asi 1 minutu za stálého míchání. Potom zvýšíme příkon tepla, přidáme olihně a smažíme je za častého promíchání asi 3 minuty. Podle chuti osolíme, posypeme pálivou paprikou a pokapeme citronovou šťávou.
- 3Olihně upravíme na talíře a podáváme s dílky omytého citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.