Olihně v olivovém oleji a paprice

10 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
143 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
5 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
64 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté olihně nakrájíme na kolečka a chapadla překrojíme na poloviny.
  • 2
    V pánvi na rozehřátém oleji smažíme oloupaný, jemně nasekaný česnek asi 1 minutu za stálého míchání. Potom zvýšíme příkon tepla, přidáme olihně a smažíme je za častého promíchání asi 3 minuty. Podle chuti osolíme, posypeme pálivou paprikou a pokapeme citronovou šťávou.
  • 3
    Olihně upravíme na talíře a podáváme s dílky omytého citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.