Olihně v olivovém oleji s pálivou paprikou

15 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
143 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
5 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
64 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté olihně nakrájíme na kolečka, chapadla překrojíme na poloviny.
  • 2
    V pánvi na rozehřátém oleji smažíme oloupaný, nasekaný česnek za stálého míchání 1 minutu. Zvýšíme příkon tepla, přidáme olihně a za častého promíchání je smažíme 3 minuty.
  • 3
    Potom podle chuti osolíme, posypeme pálivou paprikou a pokapeme citronovou šťávou.
  • 4
    Olihně upravíme na talíře a podáváme s dílky omytého citronu. Můžeme doplnit olivami nebo uzeným chorizem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.