Olihně v olivovém oleji s pálivou paprikou
15 min.
Ingredience
- 450gramůOlihně
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžičkyPaprika mletá pálivá
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1kusCitrony
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
143 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
5 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
64 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté olihně nakrájíme na kolečka, chapadla překrojíme na poloviny.
- 2V pánvi na rozehřátém oleji smažíme oloupaný, nasekaný česnek za stálého míchání 1 minutu. Zvýšíme příkon tepla, přidáme olihně a za častého promíchání je smažíme 3 minuty.
- 3Potom podle chuti osolíme, posypeme pálivou paprikou a pokapeme citronovou šťávou.
- 4Olihně upravíme na talíře a podáváme s dílky omytého citronu. Můžeme doplnit olivami nebo uzeným chorizem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.