Olihně v těstíčku

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
11 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
223 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Těsto, které jsme připravili smícháním proseté, osolené mouky, do které jsme přimíchali jedlou sodu, rozšlehaná vejce a polovinu sodovky, šleháme dohladka kovovou metlou. Když je těsto hladké, vmícháme do něj zbytek sodovky.
  • 2
    Jednou rukou si pevně přidržíme tělo olihně a druhou rukou vytáhneme z tělové části hlavu a chapadla, odstraníme vnitřní orgány a stáhneme z těla vnější blánu. Těsně pod ústním otvorem odřízneme chapadla a odložíme. Pod studenou tekoucí vodou opláchneme tělo a chapadla a pomocí papírových utěrek osušíme. Tělo nakrájíme na asi 1 cm široké kroužky.
  • 3
    V hluboké pánvi nebo ve fritovacím hrnci si předehřejeme olej. V těstíčku postupně obalujeme a poté smažíme kroužky z těla olihně a chapadla 1-2 minuty ze všech stran dozlatova. Po vyjmutí je zbavíme přebytečného tuku pomocí papírových utěrek.
  • 4
    Podáváme horké, obložené plátky citronu a snítkami petrželky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.