Olihně v těstíčku
30 min.
Ingredience
- Obloha
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 175mililitrůSodovka
- 450gramůOlihně
- 1špetkaSoda jedlá
- 2kusyVejce slepičí
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
11 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Těsto, které jsme připravili smícháním proseté, osolené mouky, do které jsme přimíchali jedlou sodu, rozšlehaná vejce a polovinu sodovky, šleháme dohladka kovovou metlou. Když je těsto hladké, vmícháme do něj zbytek sodovky.
- 2Jednou rukou si pevně přidržíme tělo olihně a druhou rukou vytáhneme z tělové části hlavu a chapadla, odstraníme vnitřní orgány a stáhneme z těla vnější blánu. Těsně pod ústním otvorem odřízneme chapadla a odložíme. Pod studenou tekoucí vodou opláchneme tělo a chapadla a pomocí papírových utěrek osušíme. Tělo nakrájíme na asi 1 cm široké kroužky.
- 3V hluboké pánvi nebo ve fritovacím hrnci si předehřejeme olej. V těstíčku postupně obalujeme a poté smažíme kroužky z těla olihně a chapadla 1-2 minuty ze všech stran dozlatova. Po vyjmutí je zbavíme přebytečného tuku pomocí papírových utěrek.
- 4Podáváme horké, obložené plátky citronu a snítkami petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.