Olivové chlebové placky
70 min.

Ingredience
- 2lžičkyDroždí
- 350mililitrůVoda pitná
- 500gramůMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaOlej olivový
- 100gramůOlivy černé
- 100gramůOlivy zelené
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2025 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
34 g
Sacharidy
374 g
Vláknina
7 g
Vápník
78 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme droždí, zalijeme ho 100 ml vlažné vody a necháme droždí ve vodě rozpustit. Přimícháme cukr, mouku, sůl, vodu a olej. Vše pořádně promícháme v husté těsto a počkáme 20 minut, než nám těsto trochu vykyne.
- 2Mezitím připravíme olivy, které pořádně omyjeme a nakrájíme na kroužky. Těsto vyklopíme na pracovní stůl a hněteme minimálně pět minut. Do těsta nyní přidáme dvě třetiny olivových kroužků a opět pořádně promícháme a necháme hodinu kynout. Těsto poté rozdělíme na čtyři části a uděláme z nich tenký (cca 1 cm vysoký) placatý chléb. Počkáme pak 5 minut, než si těsto "odpočine".
- 3Těsto ještě posypeme zbytkem oliv a pak už jen stačí těsto 2x proříznout skrz a nechat 45 minut kynout. Nyní vložíme placky do trouby a pečeme 25 minut při teplotě 200 stupňů Celsia.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.