Olivové chlebové placky

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2025 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
34 g
Sacharidy
374 g
Vláknina
7 g
Vápník
78 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme droždí, zalijeme ho 100 ml vlažné vody a necháme droždí ve vodě rozpustit. Přimícháme cukr, mouku, sůl, vodu a olej. Vše pořádně promícháme v husté těsto a počkáme 20 minut, než nám těsto trochu vykyne.
  • 2
    Mezitím připravíme olivy, které pořádně omyjeme a nakrájíme na kroužky. Těsto vyklopíme na pracovní stůl a hněteme minimálně pět minut. Do těsta nyní přidáme dvě třetiny olivových kroužků a opět pořádně promícháme a necháme hodinu kynout. Těsto poté rozdělíme na čtyři části a uděláme z nich tenký (cca 1 cm vysoký) placatý chléb. Počkáme pak 5 minut, než si těsto "odpočine".
  • 3
    Těsto ještě posypeme zbytkem oliv a pak už jen stačí těsto 2x proříznout skrz a nechat 45 minut kynout. Nyní vložíme placky do trouby a pečeme 25 minut při teplotě 200 stupňů Celsia.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.