Olivové placky

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
555 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
24 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
5 g
Cukr
406 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Černé olivy bez pecek scedíme, červenou cibuli oloupeme, rozkrájíme na plátky a rozebereme na kolečka, lístky tymiánu otrháme. Do mísy vsypeme mouku, sůl, sušené droždí, přilijeme olej, vlažnou vodu a vypracujeme těsto. Přikryjeme ubrouskem, necháme asi hodinu kynout. Důkladně prohněteme, do těsta zapracujeme polovinu oliv, které jsme trochu pokrájeli. Z těsta vytvarujeme čtyři placky, posypeme zbylými olivami, kroužky cibule, mořskou hrubozrnnou solí, tymiánem, zakryjeme utěrkou a necháme ještě půl hodiny kynout. Plech potřeme tukem, na něj vyskládáme placky, vložíme do trouby, pečeme při 190°C asi 25 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.