Olomoucké ravioli s hříbkovou omáčkou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
24 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky, vajec a soli vypracujeme tuhé nudlové těsto. Poté ho vyválíme a vykrajovátkem rozdělíme na jednotlivé taštičky, které naplníme kousky tvarůžků, okraje spojíme a pevně stiskneme. Taštičky naskládáme na tác a necháme do druhého dne odpočinout.
  • 2
    Druhý den taštičky uvaříme ve vroucí osolené vodě asi 10 minut a zatímco se vaří, osmažíme na oleji cibuli nadrobno, přidáme nakrájené hříbky a orestujeme. Osolíme, opepříme a zalijeme smetanou smíchanou s moukou a povaříme. Hotové taštičky vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme okapat a podáváme přelité hotovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.