Olomoucké ravioli s hříbkovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- Na omáčku
- 100gramůHříbky čerstvé
- 250mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 1kusCibule
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- Na taštičky
- 200gramůMouka pšeničná hrubá
- 2kusyVejce slepičí
- 5gramůSůl
- 200gramůTvarůžky olomoucké malé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
24 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, vajec a soli vypracujeme tuhé nudlové těsto. Poté ho vyválíme a vykrajovátkem rozdělíme na jednotlivé taštičky, které naplníme kousky tvarůžků, okraje spojíme a pevně stiskneme. Taštičky naskládáme na tác a necháme do druhého dne odpočinout.
- 2Druhý den taštičky uvaříme ve vroucí osolené vodě asi 10 minut a zatímco se vaří, osmažíme na oleji cibuli nadrobno, přidáme nakrájené hříbky a orestujeme. Osolíme, opepříme a zalijeme smetanou smíchanou s moukou a povaříme. Hotové taštičky vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme okapat a podáváme přelité hotovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.