Olomoucké střapáče

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
19 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
5 g
Cukr
707 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory nastrouháme, v míse smícháme s moukou a solí a vypracujeme hladké těsto. Lžící namočenou v oleji vykrajujeme noky, které vhazujeme do vroucí osolené vody a necháme 5 minut vařit, vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme okapat. Na pánvi opečeme na kostičky nakrájenou slaninu, na ní zpěníme cibuli nadrobno a nakonec přidáme nastrouhané tvarůžky, které necháme na cibuli rozpustit. Hotovou směs vmícháme do okapaných nočků a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.