Olomoucké střapáče
45 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory
- 400gramůTvarůžky olomoucké věnečky
- 200gramůMouka polohrubá
- 200gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 20gramůSůl
- 20mililitrůOlej slunečnicový
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
19 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
5 g
Cukr
707 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory nastrouháme, v míse smícháme s moukou a solí a vypracujeme hladké těsto. Lžící namočenou v oleji vykrajujeme noky, které vhazujeme do vroucí osolené vody a necháme 5 minut vařit, vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme okapat. Na pánvi opečeme na kostičky nakrájenou slaninu, na ní zpěníme cibuli nadrobno a nakonec přidáme nastrouhané tvarůžky, které necháme na cibuli rozpustit. Hotovou směs vmícháme do okapaných nočků a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.