Olomoucké tvarůžky s česnekem marinované v pivu
18 min.
Ingredience
- 2kusyFeferony
- 8stroužkůČesnek
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 8kusůTvarůžky olomoucké malé
- Na marinádu
- 500mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
127 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Česnek nakrájíme na plátky, feferonky zbavíme semen a nakrájíme na plátky. Papriku smícháme s pepřem, tvarůžky rozpůlíme.
- 2Ve směsi koření obalíme tvarůžky, na plátek tvarůžku klademe plátek feferonky, plátky česneku a přikryjeme druhým plátkem tvarůžku. Takto připravené tvarůžky naskládáme do sklenice.
- 3V pivu svaříme papriku a pepř, necháme vychladnout a zalijeme jím tvarůžky tak, aby byly docela ponořené. Poté tvarůžky necháme v chladu několik dní marinovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.