Omáčka Bahia
40 min.
Ingredience
- 1kusPaprika červená
- 100gramůFeferony
- 125mililitrůOlej rostlinný
- 1kusBobkový list
- 4kusyHřebíček
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1kusSkořice celá
- 1kusCibule červená
- 1lžíceSlivovice
- 1stroužekČesnek
- 150mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
64 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
14 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěné papriky a feferonky nakrájíme na kostičky a zpěníme na 4 lžících oleje. Okořeníme prolisovaným česnekem, bobkovým listem, skořicí, hřebíčkem a špetkou muškátu. Podlijeme trochou vody a dusíme asi 20 minut. Potom vyjmeme celé koření a zeleninu rozmixujeme.
- 2Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na zbylém oleji, přidáme paprikovou kaši a chvíli dusíme bez pokličky, aby se vyvařila všechna tekutina.
- 3Nakonec do omáčky přilijeme pálenku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.