Omáčka béarnská
25 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 0,25litrVývar zeleninový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 3lžíceOcet kvasný lihový
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
17 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
800 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Nakrájenou cibuli zalijeme octem a necháme vařit tak dlouho, až nám vysmahne. Poté vlijeme lžíci vody a cibuli z ohně odstavíme.
- 2Ve vodní lázni v menší nádobě budeme šlehat žloutky s vývarem, přidáme citrónovou šťávu. Šlehat budeme tak dlouho, až omáčka začne houstnout. Poté ji odstavíme a po malých kouskách budeme přidávat 1 lžíci másla. Následně omáčku přilijeme k cibuli a omáčku opět postavíme do vodní lázně.
- 3Jakmile bude omáčka horká, vyjmeme ji z vodní lázně, zamícháme do ní druhou lžíci másla opět po kouskách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.