Omáčka béarnská

25 min.
Evropa
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
17 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
800 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Nakrájenou cibuli zalijeme octem a necháme vařit tak dlouho, až nám vysmahne. Poté vlijeme lžíci vody a cibuli z ohně odstavíme.
  • 2
    Ve vodní lázni v menší nádobě budeme šlehat žloutky s vývarem, přidáme citrónovou šťávu. Šlehat budeme tak dlouho, až omáčka začne houstnout. Poté ji odstavíme a po malých kouskách budeme přidávat 1 lžíci másla. Následně omáčku přilijeme k cibuli a omáčku opět postavíme do vodní lázně.
  • 3
    Jakmile bude omáčka horká, vyjmeme ji z vodní lázně, zamícháme do ní druhou lžíci másla opět po kouskách.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.