Omáčka estragonová
20 min.
Ingredience
- 2lžičkyMáslo čerstvé
- 2lžičkyMouka pšeničná hladká T 650
- 450mililitrůVývar drůbeží
- 60gramůEstragon
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme máslo, vmícháme mouku a připravíme jíšku. Přiléváme za stálého míchání vývar. Osolíme, opepříme a vaříme 10 minut zvolna. Přidáme do omáčky smetanu, provaříme, odstavíme a přidáme nasekaný estragon. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.