Omáčka Grand Veneur
30 min.
Ingredience
- 250mililitrůVíno portské
- 2lžíceBrandy
- 4kusyCibulka jarní
- 10kusůPepř černý celý
- 180mililitrůVývar zeleninový
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceDžem brusinkový
- 10gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
6 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
906 mg
Cukr
420 mg
Postup přípravy
- 1Jarní cibulku očistíme a najemno nakrájíme.
- 2V kastrůlku prohřejeme portské víno, přidáme brandy, kuličky pepře a jarní cibulku, přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se tekutina nesvaří na polovinu.
- 3Potom přilijeme zahuštěný zeleninový vývar, smetanu a ještě 10 minut povaříme. Nakonec do omáčky zašleháme brusinkový džem, máslo, worcester, osolíme a opepříme. Ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.