Omáčka játrová
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůJátra vepřová
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 1špetkaKmín celý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
131 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
6 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
849 mg
Postup přípravy
- 1Játra očistíme a drobně nakrájíme nebo játra naškrábeme.
- 2V rendliku rozehřejeme sádlo a zpěníme drobně pokrájenou cibuli. Poté přidáme pokrájená játra, posypeme troškou kmínu a játra dusíme cca 15 minut.
- 3V době dušení jater uděláme žlutější jíšku ze lžičky sádla a lžičky hladké mouky. Po částech a za stálého míchání budeme přilévat vývar. Takto připravenou jíšku přilijeme k podušeným játrům.
- 4Omáčku osolíme, opepříme a necháme pozvolna vařit ještě cca 10 minut.
- 5Dle chuti můžeme omáčku na závěr prolisovat nebo z části vychladlou rozmixovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 6. 9. 2015
Omáčka játrová
Recept je snadný jak na přípravu, tak na vaření. Chutný a poměrně rychlý oběd. Využila jsem variantu se slaninou na místo sádla. Omáčku jsem podávala s rýží. Příště vyzkouším podávat s houskovým knedlíkem. Recept mohu doporučit všem. Dobrou chuť 😉