Omáčka játrová

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
131 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
6 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
849 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Játra očistíme a drobně nakrájíme nebo játra naškrábeme.
  • 2
    V rendliku rozehřejeme sádlo a zpěníme drobně pokrájenou cibuli. Poté přidáme pokrájená játra, posypeme troškou kmínu a játra dusíme cca 15 minut.
  • 3
    V době dušení jater uděláme žlutější jíšku ze lžičky sádla a lžičky hladké mouky. Po částech a za stálého míchání budeme přilévat vývar. Takto připravenou jíšku přilijeme k podušeným játrům.
  • 4
    Omáčku osolíme, opepříme a necháme pozvolna vařit ještě cca 10 minut.
  • 5
    Dle chuti můžeme omáčku na závěr prolisovat nebo z části vychladlou rozmixovat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 6. 9. 2015
Omáčka játrová
Recept je snadný jak na přípravu, tak na vaření. Chutný a poměrně rychlý oběd. Využila jsem variantu se slaninou na místo sádla. Omáčku jsem podávala s rýží. Příště vyzkouším podávat s houskovým knedlíkem. Recept mohu doporučit všem. Dobrou chuť 😉