Omáčka ledvinková
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 0,5lžičkaSůl
- 1špetkaKmín celý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůHovězí ledviny
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 0,5lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
110 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
5 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
849 mg
Postup přípravy
- 1Ledvinky očistíme a drobně nakrájíme nebo naškrábeme.
- 2V rendliku rozehřejeme sádlo a zpěníme drobně pokrájenou cibuli. Poté přidáme pokrájené ledvinky, posypeme troškou kmínu a ledvinky dusíme cca 15 minut.
- 3V době dušení ledvinek uděláme žlutější jíšku ze lžičky sádla a lžičky hladké mouky. Po částech a za stálého míchání budeme přilévat vývar. Takto připravenou jíšku přilijeme k podušeným ledvinkám.
- 4Omáčku osolíme, opepříme a necháme pozvolna vařit ještě cca 10 minut.
- 5Dle chuti můžeme omáčku na závěr prolisovat anebo z části vychladlou rozmixovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.