Omáčka ledvinková

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
110 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
5 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
849 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ledvinky očistíme a drobně nakrájíme nebo naškrábeme.
  • 2
    V rendliku rozehřejeme sádlo a zpěníme drobně pokrájenou cibuli. Poté přidáme pokrájené ledvinky, posypeme troškou kmínu a ledvinky dusíme cca 15 minut.
  • 3
    V době dušení ledvinek uděláme žlutější jíšku ze lžičky sádla a lžičky hladké mouky. Po částech a za stálého míchání budeme přilévat vývar. Takto připravenou jíšku přilijeme k podušeným ledvinkám.
  • 4
    Omáčku osolíme, opepříme a necháme pozvolna vařit ještě cca 10 minut.
  • 5
    Dle chuti můžeme omáčku na závěr prolisovat anebo z části vychladlou rozmixovat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.