Omáčka na salát
25 min.
Ingredience
- 100gramůSlanina vepřová
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 500mililitrůVoda pitná
- 250gramůZakysaná smetana
- 1kusVejce slepičí
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 200gramůSalát hlávkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
25 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
919 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na slabé nudličky, vložíme je do pánve, rozškvaříme, posypeme moukou a usmažíme světlejší jíšku. Přilijeme horkou vodu, metlou dobře rozšleháme, povaříme, ve smetaně rozkvedláme vejce a vlijeme do omáčky. Dobře promícháme. Podle chuti osolíme, opepříme, krátce ještě povaříme a odstavíme.
- 2Hlávkový salát omyjeme pod tekoucí vodou, necháme ho okapat, rozdělíme na talíře a přelijeme horkou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.