Omáčka na těstoviny s chřestem a hráškem
40 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny konzumní
- 200gramůHrášek
- 155gramůChřest bílý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 60gramůSýr Parmezán
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 160gramůBoby zahradní
- 6litrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
836 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
34 g
Sacharidy
107 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente. Scedíme je a vrátíme do hrnce. Udržujeme je teplé.
- 2Boby vaříme 2 minuty ve vodě, potom je scedíme, rychle ponoříme do studené vody a znovu scedíme. Oloupeme z nich slupku.
- 3Z hráškových lusků odřežeme zbytky stonků, chřestovým výhonkům odlámeme zdřevnatělé konce a přiřízneme je na vhodnou délku.
- 4Ve woku rozpustíme máslo. Přidáme zeleninu, smetanu a parmazán. Mírně podusíme 3-4 minuty, až lusky a chřest zezelenají a změknou. Osolíme a opepříme. Omáčku nalijeme na těstoviny a protřeseme. Ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.