Omáčka pažitková

10 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
46 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
397 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Všechny přísady na majonézu musí mít stejnou teplotu.
  • 2
    Do osolených žloutků přikapáváme za stáleho tření olej, až bude hmota hustá. Poté ji zředíme citrónovou šťávou a opět za stálého tření dokapeme zbytek oleje.
  • 3
    Takto připravenou hmotu můžeme uchovat v lednici vespod i několik dnů, ovšem zakrytou.
  • 4
    Před konzumováním dochutíme horčicí, cukrem a něco mezi 6 - 8 kapkami worcesterskou omáčkou.
  • 5
    Pokud je třeba majonézu zředit, použijeme vývar.
  • 6
    Nebo můžeme majonézu koupit již hotovou.
  • 7
    Kůrku z žemle si odkrojíme, střídku nakrájíme na plátky a namočíme do mléka. Poté žemli vymačkáme a prolisujeme do misky. Vařený žloutek si prolisujeme k žemli, zakapeme citrónovou šťávou a vmícháme do majonézy.
  • 8
    Dle chuti přidáme pár kapek worcesterové omáčky a na závěr přimíchíme jemně nasekanou pažitku.
  • 9
    Omáčku podáváme ke studenému uzenému masu anebo k teplému hovězímu masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.