Omáčka po cikánsku
40 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 375mililitrůHovězí vývar základní
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 5kusůŽampiony čerstvé
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10dekagramůŠunka dušená
- 80gramůProtlak rajčatový
- 15mililitrůVíno madeira
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
154 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
6 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do rozpuštěného másla nasypeme mouku a usmažíme jíšku.
- 2Jakmile je jíška hotová, přilijeme k ní hovězí vývar. Za stálého míchání přivedeme k varu. Vše povaříme 10 minut.
- 3Do omáčky zamícháme šunku a žampiony. Nakonec do celé směsi vmícháme rajský protlak a ochutíme pepřem a madeirou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.