Omáčka raita pro alergiky na lepek, vejce a ořechy
10 min.
Ingredience
- 2lžičkyKmín celý
- 1kusOkurka salátová
- 300mililitrůJogurt bílý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
82 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
4 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Na suchou pánev nasypeme kmín a opražíme ho. Pražíme 2 minuty, dokud se nezačne uvolňovat vůně. Sesypeme dolů z pánve a necháme vychladnout.
- 2Omyjeme a oloupeme okurku, pokrájíme na malé kostičky. V misce smícháme okurkové kostky s jogurtem. Osolíme, opepříme a přisypeme opražený kmín. Promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.