Omáčka s ančovičkami
10 min.
Ingredience
- 30gramůAnčovičky konzervované
- 1stroužekČesnek
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 4lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 4lžíceMajonéza
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
129 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
14 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
73 mg
Cukr
65 mg
Postup přípravy
- 1Oloupaný česnek nakrájíme nahrubo, ančovičky vyjmeme z konzervy, osušíme v ubrousku. Česnek i ančovičky vložíme do mísy a vše rozdrtíme na jemno. Přidáme olej, citrónovou šťávu, majonézu, smetanu, pepř. Důkladně promícháme, přendáme do servírovací mísy a posypeme paprikou.
- 2Před podáváním necháme odležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.