Omáčka s fenyklem a pomerančem
25 min.
Ingredience
- 150gramůFenykl sladký - hlíza
- 250mililitrůVývar rybí
- 100mililitrůVíno bílé
- 2kusyPomeranče
- 30gramůHolandská omáčka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 40mililitrůLikér anýzový
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
154 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Na másle opečeme fenykl nakrájený na kostičky. Poté zalijeme anýzovým likérem, vínem a rybím vývarem. Vše přivedeme k varu. Celou směs vaříme tak dlouho, dokud tekutina mírně nezhoustne. Jakmile tekutina zhoustne, přimícháme do směsi dílky pomeranče, pomerančovou šťávou a holandskou omáčku. Podle chuti přidáme sůl a pepř.
- 2Podáváme s pečeným candátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.