Omáčka s lanýži
45 min.
Ingredience
- 400mililitrůHovězí vývar základní
- 400mililitrůVývar zeleninový
- 30gramůMáslo čerstvé
- 20gramůJíška instantní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůLanýž
- 100mililitrůVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
182 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
240 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpustíme máslo, přilijeme vývary a přivedeme k varu. Vmícháme jíšku, osolíme a opepříme. Vaříme asi 20 až 30 minut, aby se část tekutiny odpařila a omáčka více zhoustla.
- 2Lanýže omyjeme, očistíme a posekáme na malé kousky. Přimícháme do omáčky, naředíme sladkým kořeněným vínem a ještě jednou necháme projít varem.
- 3Omáčka je vhodná na předkrmy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.