Omáčka s pikantní klobásou
45 min.
Ingredience
- 200gramůKlobása - Čabajka
- 150gramůSádlo škvařené
- 4lžíceMouka pšeničná hladká
- 1litrVoda pitná
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusCitrony
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCibule
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
529 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
52 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Klobásu uvaříme zvlášť ve vodě, kterou necháme k dalšímu vaření.
- 2V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme nakrájenou cibuli, mouku a opražíme dozlatova. Jíšku zalijeme vodou, ve které se vařila klobása a povaříme přibližně 15 minut.
- 3Uvařenou klobásu nakrájíme na kolečka a přidáme ji do hotové omáčky.
- 4Na konci vaření rozkvedláme v hrníčku vejce, vylijeme je do omáčky, kterou ještě dochutíme solí, pepřem a šťávou z citrónu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.