Omáčka s vajíčky
35 min.
Ingredience
- 300gramůŠunka uzená
- 10kusůVejce slepičí
- 500gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyCibule
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaMajoránka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVoda pitná
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
604 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
54 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
651 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vajíčka uvaříme, scedíme a necháme vychladnout.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, zpěníme, přisypeme lžíci mouky, osmažíme, přilijeme smetanu smíchanou s moukou a na tenké plátky nakrájenou šunku.
- 3Vychladlé vejce oloupeme, nakrájíme na pásky, dáme na pánev a omáčku za stálého míchání, až do jejího zhoustnutí, povaříme. Před koncem vaření do omáčky přidáme majoránku, dochutíme solí, pepřem, a můžeme pokapat citrónovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.