Omáčka s vínem a žampiony
40 min.
Ingredience
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceOlej rostlinný
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 50gramůŽampiony čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1šálekVíno červené
- 2lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
110 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
176 mg
Cukr
635 mg
Postup přípravy
- 1Na rozehřátém oleji v kastrole zpěníme hladkou mouku, přimícháme rajčatový protlak a podlijeme vývarem. Promícháme metlou a povaříme asi 15 minut.
- 2Potom přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a vaříme 5 minut. Omáčku osolíme, opepříme a nakonec přilijeme červené víno a smetanu. Vše jen prohřejeme.
- 3Omáčku podáváme k tmavým pečeným masům a ke zvěřině.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 5. 11. 2015
Omáčka s vínem a žampiony
Chuťově dobrý recept. Do omáčky jsem dala svůj protlak, který jsem v létě udělala z domácích rajčat. Já moc zvěřinu nemusím, ale manžel je myslivec, takže mu tuto omáčku udělám znovu k něčemu, co přinese z honu, který teď budou mít. Jsem zvědavá, jak mu bude chutnat.