Omáčka sardelová I
10 min.
Ingredience
- 1lžičkaPetržel - nať
- 3kusySardelové řezy
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1šálekOlej stolní
- 1kusŽemle tuková
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 1kusCitrony
- 0,25lžičkaCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 0,5šálekMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
49 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
797 mg
Cukr
288 mg
Postup přípravy
- 1Všechny přísady na majonézu musí mít stejnou teplotu.
- 2Do osolených žloutků přikapáváme za stáleho tření olej, až bude hmota hustá. Poté ji zředíme citrónovou šťávou a opět za stálého tření dokapeme zbytek oleje.
- 3Takto připravenou hmotu můžeme uchovat v lednici vespod i několik dnů, ovšem zakrytou.
- 4Před konzumováním dochutíme horčicí, cukrem a něco mezi 6 - 8 kapkami worcesterskou omáčkou.
- 5Pokud je třeba majonézu zředit, použijeme vývar.
- 6Pro ulehčení a urychlení můžeme majonézu koupit již hotovou.
- 7Kůrku z žemle si odkrojíme, střídku nakrájíme na plátky a namočíme do mléka. Poté žemli vymačkáme a prolisujeme do misky. Vařený žloutek si prolisujeme k žemli, přidáme vykostěné a utřené sardelové řezy a vmícháme do majonézy.
- 8Dle chuti přidáme pár kapek worcesterové omáčky a na závěr přimíchíme jemně nasekanou petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.