Omáčka se sýrem a zeleninou
30 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 150gramůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusŠalotka
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaOlej olivový
- 50mililitrůVíno bílé
- 50gramůSýr Gruyére
- 1špetkaMuškátový květ
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
232 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
14 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
90 mg
Cukr
386 mg
Postup přípravy
- 1Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Vaječný žloutek smícháme se dvěma lžícemi smetany.
- 2Česnek a šalotku očistíme, najemno nakrájíme a opečeme na rozpáleném oleji, přilijeme víno a zbytek smetany. Za stálého míchání ohříváme, nakonec vložíme nasekaný sýr. Když se rozpustí, směs odstavíme a vlijeme připravenou smetanu se žloutkem, nakonec ochutíme pepřem, solí a muškátovým květem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.