Omáčka smetanová houbová
25 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusPetržel - nať
- 1,5lžíceMouka polohrubá
- 100gramůHouby čerstvé
- 1kusCibule
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
102 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
971 mg
Cukr
848 mg
Postup přípravy
- 1Do rendlíku dáme větší část másla, rozehřejeme je a přisypeme polohrubou mouku. Krátce mouku zasmahneme.
- 2Poté po částech a za stálého míchání budeme přilévat do jíšky čerstvou nebo kysanou smetanu. Smetanu s jíškou musíme opravdu dobře rozmíchat, aby se nedělaly hrudky.
- 3Očištěné a rozkrájené houby podusíme na másle spolu s jemně nakrájenou cibulkou a petrželovou natí.
- 4Podušené houby přidáme do jíšky a vaříme cca 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.