Omáčka Teriyaki
20 min.
Ingredience
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 80gramůCukr třtinový
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaOcet jablečný
- 2lžíceSolamyl
- 100mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaZázvor mletý
- 80mililitrůOmáčka sójová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
124 kcal
Bílkoviny
3 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
188 mg
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce dáme vývar se sójovou omáčkou, přidáme cukr, zázvor, sůl a ocet. Uvedeme do varu, zmírníme oheň a vaříme do zhoustnutí.
- 2V misce rozmícháme bramborovou nebo kukuřičnou moučku s vínem do hladka. Vlijeme do hrnce s vývarem a necháme minutu povařit.
- 3Podává se ke kuřecímu nebo vepřovému masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.