Omáčka tvarohová
20 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 1kusCibule
- 20gramůKřen
- 10gramůJalovec
- 200gramůTvaroh měkký
- 0,5decilitrOlej olivový
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceHořčice
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
29 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
745 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Celé vejce uvaříme, scedíme ochladíme, oloupeme, vyndáme žloutky, které dáme do mísy, kam přidáme oloupanou a nakrájenou cibuli, jalovec, tvaroh, křen, máslo, hořčici, mletou papriku, olej a mixérem všechno rozmixujeme do hladké a lesklé hmoty, kterou ještě dochutíme solí a pepřem. Hotovou omáčku skladujeme na chladném místě. Pokud chceme podávat teplou, těsně před podáváním ji zahřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.