Omáčka vaječná
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 400gramůVepřové maso libové
- 1špetkaSůl
- 5lžicOlej stolní
- 1litrHovězí vývar základní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyVejce slepičí
- 1kusOkurky nakládané
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
38 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou cibuli nakrájíme na kousky, na oleji osmahneme. Nakrájíme na plátky maso, přidáme na cibulku a podusíme.Zaprášíme moukou a zalijeme vývarem.
- 2Osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou kyselou okurku a zakysanou smetanu. Promícháme a necháme povařit.
- 3Když je omáčka hotová přidáme 2 vejce nakrájená na kostičky a vmícháme do omáčky.
- 410 minut povaříme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.