Omáčka Villeroy

95 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
16 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
629 mg
Cukr
116 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme pokrájené houby a krátce orestujeme. Zasypeme moukou, promícháme s máslem, orestujeme a podlijeme vývarem. Metlou opatrně vmícháme žloutky a vaříme asi hodinu. Okořeníme pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Můžeme přisolit. Odstavíme a důkladně rozmixujeme.
  • 2
    Vmícháme lžíci másla a omáčku na mírném ohni odpařujeme tak dlouho, až se nám chytá vařečky. Za stálého míchání to trvá přibližně 15 minut.
  • 3
    Takto připravenou omáčku používáme výhradně k obalování různých pokrmů před smažením.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.