Omáčka Villeroy
95 min.
Ingredience
- 100gramůHouby čerstvé
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrVývar drůbeží
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
16 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
629 mg
Cukr
116 mg
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme pokrájené houby a krátce orestujeme. Zasypeme moukou, promícháme s máslem, orestujeme a podlijeme vývarem. Metlou opatrně vmícháme žloutky a vaříme asi hodinu. Okořeníme pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Můžeme přisolit. Odstavíme a důkladně rozmixujeme.
- 2Vmícháme lžíci másla a omáčku na mírném ohni odpařujeme tak dlouho, až se nám chytá vařečky. Za stálého míchání to trvá přibližně 15 minut.
- 3Takto připravenou omáčku používáme výhradně k obalování různých pokrmů před smažením.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.