Omáčka Villeroy rajčatová
95 min.
Ingredience
- 1litrVývar drůbeží
- 100gramůHouby čerstvé
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300mililitrůProtlak rajčatový
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
705 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
32 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
1 g
Cukr
231 mg
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme nakrájené houby a krátce orestujeme. Zasypeme moukou, promícháme, podlijeme vývarem. Metlou opatrně vmícháme žloutky a přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni hodinu. Okořeníme pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Lehce osolíme.
- 2Vařenou omáčku odstavíme z ohně a důkladně rozmixujeme. Vmícháme lžíci másla a 300 ml hustého rajčatového protlaku, ještě krátce povaříme, aby omáčka měla správnou krémovou konzistenci. Je-li řidší, povaříme trochu déle, aby se přebytečná tekutina odpařila.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.