Omáčka z bílého vína
60 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 90gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 100mililitrůOcet vinný
- 200mililitrůVíno bílé
- 12mililitrůHořčice
- 10mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
19 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
531 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli pokrájíme na drobné kousky a zpěníme na 30g rozpáleného másla.
- 2Přilijeme víno a ocet.
- 3Vaříme do zredukování objemu na 2/3.
- 4Přidáme vývar a rajčatový protlak.
- 5Osolíme, opepříme a vaříme 30 minut.
- 6Zbytek másla rozpustíme na pánvi, přisypeme mouku a za stálého míchání necháme 2 minuty povařit.
- 7Jíšku vmícháme do omáčky, přidáme hořčici.
- 8Osolíme a opepříme dle chuti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.