Omáčka z bílého vína

60 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
19 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
531 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli pokrájíme na drobné kousky a zpěníme na 30g rozpáleného másla.
  • 2
    Přilijeme víno a ocet.
  • 3
    Vaříme do zredukování objemu na 2/3.
  • 4
    Přidáme vývar a rajčatový protlak.
  • 5
    Osolíme, opepříme a vaříme 30 minut.
  • 6
    Zbytek másla rozpustíme na pánvi, přisypeme mouku a za stálého míchání necháme 2 minuty povařit.
  • 7
    Jíšku vmícháme do omáčky, přidáme hořčici.
  • 8
    Osolíme a opepříme dle chuti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.