Omáčka z čerstvých rajčat
80 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaBazalka
- 675gramůRajčata
- 60mililitrůOlej olivový
- 350gramůŠpagety, Makarony
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSýr Parmezán
- 5litrůVoda pitná
- 2lžičkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
20 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Pomocí ostrého nože nařízneme spodní stranu rajčat do tvaru kříže. Ve větším hrnci uvedeme vodu do varu a poté hrnec odstavíme. Do horké vody ponoříme rajčata na 30 vteřin a pak je vyjmeme pomocí děrované naběračky. Rajčata pak oloupeme a dužinu nakrájíme na větší kousky.
- 2Ve velkém kastrolu rozehřejeme olej a osmažíme na něm nakrájenou cibuli. Přidáme rajčata, sůl, pepř a uvedeme do varu. Kastrol přikryjeme poklicí a při snížené teplotě vaříme 40 minut, až je omáčka hustá.
- 3Mezitím podle návodu na obalu uvaříme těstoviny.
- 4Do uvařené omáčky přimícháme bazalku, podle chuti dosolíme a dopepříme. Slité těstoviny vložíme do mísy a promícháme je s omáčkou. Nastrouhaný parmezán na dochucení podáváme na talířku zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.