Omáčka z červeného vína se šalotkou, šunkou a zeleninou
65 min.
Ingredience
- Dušená šalotka
- 100gramůŠalotka
- 3decilitryVoda pitná
- 2špetkySůl
- 1decilitrVíno červené
- 1lžíceCukr krupice
- Omáčka
- 70gramůMrkev kořen
- 80gramůPórek
- 100gramůŠunka dušená
- 2,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůCeler bulvový
- 1decilitrVíno červené
- 4decilitryHovězí vývar základní
- 2lžičkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očistíme a omyjeme mrkev, celer a pórek. Zeleninu nakrájíme na tenké nudličky a plátky. Šunku pokrájíme na nudličky.
- 2Šalotku očistíme a dáme do hrnce s 2-3 dl vody se solí vařit. Vaříme ji pomalu přibližně 2-3 minuty. Poté vodu slijeme, přilijeme 1 dl červeného vína, přidáme cukr a pod poklicí pomalu dusíme asi 10 minut, a poté odstavíme z plotny.
- 3V pánvi si rozpálíme olej s máslem a zeleninu se šunkou osmažíme dozlatova. Osmaženou zeleninu poprášíme moukou, promícháme a krátce znovu osmažíme. Přilijeme studený vývar a za stálého míchání přivedeme k varu. Přilijeme 2 dl červeného vína, omáčku dochutíme solí a pepřem a zvolna vaříme 25-30 minut. Omáčku se zeleninou a šunkou prolisujeme přes jemné síto přímo na dušenou šalotku. Promícháme, necháme přejít varem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.