Omáčka z chilli guajillo
90 min.
Ingredience
- 200gramůRajčata
- 2kusyPaprika červená
- 4kusyChilli paprička
- 1lžičkaOregano sušené
- 1lžičkaCukr krupice
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 3stroužkyČesnek
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rajčata pokrájíme na čtvrtky, vložíme do pečicí nádoby s paprikami a celými stroužky česneku. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 45-60 minut, až budou rajčata a papriky načernalé.
- 2Papriky vložíme do igelitového sáčku a necháme 20 minut zapařit. Rajčata oloupeme a chilli namočíme na 15 minut do horké vody, až změknou.
- 3Papriky vyndáme ze sáčku a oloupeme, rozřízneme a odstraníme semena a středy, dužinu nakrájíme nahrubo a vložíme do mixéru. Chilli nacháme okapat, odstraníme stopky a semena, nakrájíme nahrubo a přidáme spolu s rajčaty do mixéru. Opečený česnek vymačkáme ze slupky a přidáme do mixéru, přidáme oregano, cukr, vývar a zpracujeme na hladkou pastu.
- 4Směs vlijeme do rendlíku, přivedeme k varu, snížíme teplotu a vaříme 10-15 minut, až se omáčka vyvaří na polovinu.
- 5Přendáme do mísy a ihned podáváme. Můžeme nechat vychladit a podávat studené. V lednici vydrží omáčka až týden.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.