Omáčka z citronu a smetany
25 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůSmetana 12% (konzumní)
- 125mililitrůVývar z hovězích kostí
- 225gramůMajonéza
- 1kusCitrony
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
49 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
169 mg
Postup přípravy
- 1Smetanu a hovězí vývar promícháme a nalijeme do kastrůlku. Směs vývaru a smetany pomalu zahříváme. Jakmile se směs vaří, zašleháme do ní mouku. Když směs zhoustne, přimícháme majonézu, nastrouhanou citrónovou kůru a vymačkanou citronovou šťávu. Dle chuti přidáme sůl a pepř.
- 2Podáváme k ledovému salátu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.