Omáčka z čočky, zeleniny a klobásy
70 min.
Ingredience
- 200gramůČočka jedlá
- 500mililitrůVoda pitná
- 180gramůRajčata
- 100gramůKlobása Dunajská
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCeler řapíkatý
- 1kusCibule
- 1kusFeferony
- 2stroužkyČesnek
- 125mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 2lžíceOcet vinný
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
23 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
24 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve nakrájíme veškerou zeleninu na menší kousky, to samé uděláme i s klobásou.
- 2Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, cibuli, feferonku, klobásu a chvilku opečeme, zalijeme vínem a promícháme s čočkou, kterou jsme si předem namočili ve vodě, nezapomeneme nalít i vodu ve které čočka byla namočená.
- 3Vaříme zhruba 30 minut, nakonec vmícháme celer, rajčata a mrkev.
- 4Ochutíme solí, pepřem, tymiánem a octem.
- 5Ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.