Omáčka z dýňových semen
95 min.
Ingredience
- 130gramůDýňová semínka
- 500gramůRajčata
- 1lžíceOlej olivový
- 3lžičkyChilli omáčka
- 1špetkaSůl
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
19 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Zahřejeme pánev se silným dnem, přidáme syrová semena dýně a pražíme nasucho za stálého míchání, až začnou pukat.
- 2Rajčata nakrájíme na čtvrtky a vložíme do zapékací nádoby. Troubu předehřejeme na 200 °C a rajčata pečeme 45-60 minut, až budou ožehnutá a měkká. Necháme trochu vychladnout a oloupeme.
- 3Semena dýně dáme do robota a zpracujeme na hladkou pastu. Přidáme rajčata, česnek, vývar a vše zpracujeme.
- 4Rozpálíme olej, přidáme chilli omáčku a za stálého míchání vaříme 2-3 minuty. Přidáme směs z dýňových semen a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme 20 minut, až omáčka zhoustne a bude jí asi polovina, osolíme.
- 5Podáváme k masům nebo zelenině. V chladu vydrží až týden.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.