Omáčka z dýňových semen

95 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
19 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zahřejeme pánev se silným dnem, přidáme syrová semena dýně a pražíme nasucho za stálého míchání, až začnou pukat.
  • 2
    Rajčata nakrájíme na čtvrtky a vložíme do zapékací nádoby. Troubu předehřejeme na 200 °C a rajčata pečeme 45-60 minut, až budou ožehnutá a měkká. Necháme trochu vychladnout a oloupeme.
  • 3
    Semena dýně dáme do robota a zpracujeme na hladkou pastu. Přidáme rajčata, česnek, vývar a vše zpracujeme.
  • 4
    Rozpálíme olej, přidáme chilli omáčku a za stálého míchání vaříme 2-3 minuty. Přidáme směs z dýňových semen a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme 20 minut, až omáčka zhoustne a bude jí asi polovina, osolíme.
  • 5
    Podáváme k masům nebo zelenině. V chladu vydrží až týden.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.