Omáčka z ementálského sýra s ořechy
40 min.

Ingredience
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 250mililitrůMléko polotučné
- 100gramůLučina smetanový sýr
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 80gramůOřechy vlašské
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
40 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
522 mg
Postup přípravy
- 1Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, dobře rozšleháme a dvacet minut provaříme. Poté do omáčky zamícháme nastrouhaný ementál a lučinu. Prohřejeme a podle potřeby zředíme smetanou. Omáčku osolíme, vmícháme petrželovou nať a opražené, jemně posekané ořechy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.