Omáčka z humra

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1052 kcal
Bílkoviny
148 g
Tuky
32 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
548 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Krunýře z humrů nasekáme nahrubo. Mrkev a celer omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Šalotku oloupeme a nasekáme nadrobno.
  • 2
    V kastrolu rozehřejeme olej a vložíme na něj pokrájenou zeleninu. Dusíme ji chvíli na oleji. Přidáme naporcované krunýře z humra a dál dusíme. Přidáme petrželovou nať, tymián a osolíme.
  • 3
    Přidáme rajčatový protlak a zamícháme. Vlijeme rybí vývar a koňak a opět promícháme. Necháme přejít varem a potom ztlumíme teplotu.
  • 4
    Částečně přikryjeme kastrol poklicí a omáčku vaříme 20 minut.
  • 5
    Potom omáčku přecedíme přes síto a humrové krunýře do ní vymačkáme. Vaříme, dokud se jedna třetina tekutiny neodpaří. Nakonec postupně zašleháváme máslo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.