Omáčka z humra
60 min.
Ingredience
- 2kusyHumr
- 1kusMrkev kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 3kusyŠalotka
- 2lžíceOlej olivový
- 50gramůPetržel - nať
- 50gramůTymián čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 2centilitryMartell cognac
- 400mililitrůVývar rybí
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1052 kcal
Bílkoviny
148 g
Tuky
32 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
548 mg
Postup přípravy
- 1Krunýře z humrů nasekáme nahrubo. Mrkev a celer omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Šalotku oloupeme a nasekáme nadrobno.
- 2V kastrolu rozehřejeme olej a vložíme na něj pokrájenou zeleninu. Dusíme ji chvíli na oleji. Přidáme naporcované krunýře z humra a dál dusíme. Přidáme petrželovou nať, tymián a osolíme.
- 3Přidáme rajčatový protlak a zamícháme. Vlijeme rybí vývar a koňak a opět promícháme. Necháme přejít varem a potom ztlumíme teplotu.
- 4Částečně přikryjeme kastrol poklicí a omáčku vaříme 20 minut.
- 5Potom omáčku přecedíme přes síto a humrové krunýře do ní vymačkáme. Vaříme, dokud se jedna třetina tekutiny neodpaří. Nakonec postupně zašleháváme máslo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.