Omáčka z jablek, hrušek a švestek
50 min.
Ingredience
- 200gramůHrušky
- 200gramůJablka
- 200gramůŠvestky
- 500mililitrůVoda pitná
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 50gramůCukr krupice
- 5gramůSkořice mletá
- 5gramůHřebíček
- 200gramůBramborové noky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
5 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Hrušky a jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo. Švestky nakrájíme nadrobno. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou, ochutíme skořicí, cukrem, solí a hřebíčkem. Přivedeme k varu a vaříme aspoň 20 minut.
- 2Mouku rozmícháme ve smetaně a pomalu přilijeme do omáčky. Krátce povaříme a ještě teplou omáčku podáváme s bramborovými noky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.