Omáčka z jablek, hrušek a švestek

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
5 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrušky a jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo. Švestky nakrájíme nadrobno. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou, ochutíme skořicí, cukrem, solí a hřebíčkem. Přivedeme k varu a vaříme aspoň 20 minut.
  • 2
    Mouku rozmícháme ve smetaně a pomalu přilijeme do omáčky. Krátce povaříme a ještě teplou omáčku podáváme s bramborovými noky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.