Omáčka z klobásy se smetanou

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
33 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
430 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme mouku a usmažíme světle hnědou jíšku. Přilijeme vodu, ocet, metlou důkladně rozmícháme, okořeníme bobkovým listem, novým kořením a přivedeme k varu.
  • 2
    Klobásy nakrájíme na kolečka, přidáme do omáčky, krátce povaříme a jakmile omáčka začne vonět po klobáse, zjemníme smetanou, dochutíme solí, pepřem a odstavíme.
  • 3
    Klobásovou omáčku podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.