Omáčka z klobásy se smetanou
30 min.
Ingredience
- 800mililitrůVoda pitná
- 50mililitrůOcet vinný
- 10gramůBobkový list
- 5gramůNové koření celé
- 50gramůSádlo škvařené
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 400gramůKlobása uzená
- 250gramůSmetana zakysaná 14%
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 200gramůBrambory vařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
33 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
430 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme mouku a usmažíme světle hnědou jíšku. Přilijeme vodu, ocet, metlou důkladně rozmícháme, okořeníme bobkovým listem, novým kořením a přivedeme k varu.
- 2Klobásy nakrájíme na kolečka, přidáme do omáčky, krátce povaříme a jakmile omáčka začne vonět po klobáse, zjemníme smetanou, dochutíme solí, pepřem a odstavíme.
- 3Klobásovou omáčku podáváme s vařeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.