Omáčka z kysaného zelí k vepřovému kolenu
220 min.
Ingredience
- 350gramůZeleninová směs jarní - mražená
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý celý
- 3kusyBobkový list
- 150gramůCibulka jarní
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1,5kilogramyVepřové koleno
- 200gramůHrášek
- 50gramůSlanina vepřová
- 200gramůZelí kysané
- 250gramůSmetana 12% (konzumní)
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 1kusJablka
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1566 kcal
Bílkoviny
77 g
Tuky
127 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
11 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme, vložíme do velkého hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme sůl, polévkovou zeleninu, pepř a bobkový list. Vaříme 2-3 hodiny.
- 2Očistíme cibulku, nakrájíme ji nadrobno a na dvou lžících másla ji podusíme doměkka.
- 3Hrášek uvaříme ve dvou šálcích osolené vody rovněž doměkka. Slijeme, rozmixujeme s cibulkou a protlačíme sítem. Zjemníme kouskem másla.
- 4Anglickou slaninu nakrájíme na drobné kostičky a osmažíme ji ve zbývajícím másle. Přidáme kyselé zelí, nakrájené jablko, zalijeme trochou horké vody a vaříme 20 minut. Uvařené zelí rozmixujeme a protlačíme sítem. Do hráškové i zelné omáčky přidáme trochu smetany a ochutíme je solí a pepřem. Do zelné omáčky vmícháme ještě trochu papriky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.