Omáčka z kysaného zelí k vepřovému kolenu

220 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1566 kcal
Bílkoviny
77 g
Tuky
127 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
11 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso omyjeme, vložíme do velkého hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme sůl, polévkovou zeleninu, pepř a bobkový list. Vaříme 2-3 hodiny.
  • 2
    Očistíme cibulku, nakrájíme ji nadrobno a na dvou lžících másla ji podusíme doměkka.
  • 3
    Hrášek uvaříme ve dvou šálcích osolené vody rovněž doměkka. Slijeme, rozmixujeme s cibulkou a protlačíme sítem. Zjemníme kouskem másla.
  • 4
    Anglickou slaninu nakrájíme na drobné kostičky a osmažíme ji ve zbývajícím másle. Přidáme kyselé zelí, nakrájené jablko, zalijeme trochou horké vody a vaříme 20 minut. Uvařené zelí rozmixujeme a protlačíme sítem. Do hráškové i zelné omáčky přidáme trochu smetany a ochutíme je solí a pepřem. Do zelné omáčky vmícháme ještě trochu papriky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.