Omáčka z kyselého mléka
20 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1decilitrVývar z hovězích kostí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5decilitrůMléko kefírové
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1hrstKopr čerstvý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
111 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
8 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
114 mg
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Z mouky a másla připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji kyselým mlékem a vývarem (nebo vodou), dobře rozmícháme a chvíli povaříme.
- 2Omáčku podle chuti osolíme, opepříme a nakonec vmícháme nasekaný kopr.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.