Omáčka z lanýžů
20 min.
Ingredience
- 15gramůLanýž
- 20gramůŠalotka
- 100mililitrůVíno červené
- 450mililitrůDemi glace
- 15gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 25mililitrůVíno madeira
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
221 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
115 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve očistíme houby, které posekáme na kousky. Houby s mícháme s madeirou a velmi rychle necháme vyvařit zhruba na polovinu.
- 2Oloupeme a najemno nasekáme šalotku, smícháme s vínem a vaříme zhruba 20 minut, poté přidáme vývar demi-glace a krátce povaříme.
- 3Vzniklou směs propasírujeme přes síto ke směsi s houbami. Celé krátce povaříme, podle chuti přidáme sůl, pepř a zjemníme máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.