Omáčka z lesních hub ke grilované polentě
70 min.
Ingredience
- 80gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 3gramyMuškátový oříšek
- 250mililitrůMléko polotučné
- 150gramůKukuřičná krupice T 600
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 100gramůŠalotka
- 60gramůMáslo bylinkové
- 1lžíceTymián čerstvý
- 4lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 250gramůLišky čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 250gramůHouby čerstvé
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
595 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
34 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
4 g
Cukr
392 mg
Postup přípravy
- 1Zahřejeme mléko s vývarem a 2 lžícemi česnekového másla. Výrazně ochutíme solí a muškátovým oříškem. Vmícháme krupici. Přidáme vejce a žloutek a za stálého míchání uvaříme kaši. Vymažeme plech na pečení a kaši na něj rozetřeme v asi 2 cm vysoké vrstvě.
- 2Na polovině másla osmažíme šalotku a česnek. Houby očistíme a nakrájíme nadrobno. Přidáme k šalotce a dusíme 3 minuty. Vmícháme zbývající máslo, tymián a zakysanou smetanu a okořeníme solí a pepřem.
- 3Vychladlou polentu nakrájíme na obdélníčky a na grilu v troubě opékáme 3-4 minuty na každé straně dohněda. Zbývající česnekové máslo nakrájíme na plátky a rozdělíme na polentu. Houbovou směs podáváme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.